SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Om truppgymnastik

Truppgymnastik är en populär sport och idag den största tävlingsformen inom Svensk Gymnastik.
Mälarögymnasterna har idag ca. 850 aktiva med olika träningsinriktning som du kan läsa mer om under fliken "grupper" här ovan.

I Truppgymnastik tränar vi tre grenar - matta, hopp och fristående.

 

Matta/tumbling: Under tävling genomförs här tre olika voltserier av olika svårighetsgrad både framåt och bakåt, på ett golv med lite studs. Golvet är 15 m långt och 2 m brett.

 

Hopp/trampett: I denna gren genomförs övningar med redskapen trampett och hoppbord. Vid tävling visar trupperna upp tre olika hoppvarv. De främsta gymnasterna utför i denna gren mycket avancerade övningar, som till exempel trippla volter med 2,5 skruv. I trampetten kan man snurra med tyngdpunkten ca 5 m över golvet.


Fristående: Truppen genomför tillsammans ett koreografiskt program med gymnastiska inslag till musik. Ett fristående program god kräver samtidighet, utstrålning och teknik i gymnastiska övningar.

 

Vi vill skapa en meningsfull fritidssysselsättning med ett livslångt intresse för fysisk aktivitet. Det gör vi genom gemenskap och rörelse och på så vis bygga barnen till trygga, starka och glada individer.