SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GYMNASTIK - FREERUN - DANS
Mälarö Moves - Truppgymnastik, Parkour och Dans

Vår vision är att skapa en meningsfull fritidssysselsättning och ett livslångt intresse för fysisk aktivitet.
Det gör vi genom gemenskap och rörelse och på så vis bygga barnen till trygga, starka och glada vuxna.

 

Här kommer en beskrivning på våra tre verksamheter

Truppgymnastik är en lagsport som handlar om att använda fart, styrka, akrobatik. I truppgymnastik ingår tre grenar i, fristående, tumbling och trampett.

 

Tumbling handlar om att genomföra voltserier av olika svårighetsgrad, både framåt och bakåt, på ett golv med lite studs.

Fristående är när laget genomför ett program till musik. Ett fristående program kräver god koreografi, samtidighet, utstrålning och god teknik i gymnastiska övningar.

Trampett handlar om att genomföra övningar med hjälp av trampett och hoppbord.

 

 

Parkour handlar om att ta sig från punkt A till punkt B på ett så snabbt, smidigt och enkelt sätt som möjligt. Sporten grundades av David Belle i Frankrike som såg sin pappa briljera på militära hinderbanor och bestämde sig för att testa detta i stadsmiljö. Här hoppar, klättrar och svingar vi över, mellan och under olika typer av hinder.

 

Tricking handlar om att köra coola tricks på platt mark. I denna sport kombinerar vi rörelser från gymnastik, kampsort, dans och andra former av akrobatik för att bygga olika “combos” baserat på utövarens personliga stil och erfarenhet.

 

Freerunning kan beskrivas som en blandning mellan de två sporterna. Mälarö Freerun håller på med båda och ofta en kombination av dessa. Detta är anledningen till att vi valt att använda begreppet “Freerun”.

 

 

Dansen kallar vi Happy Moves. Det är en kombination av olika dansstilar med fokus på dans- och rörelseglädje. Tillsammans utforskar man dans till olika sorters musik där vi jobbar med utveckling i dansteknik och med olika koreografier.

Gymnastikläger i Mälaröhallen på höstlovet
2022-09-28 13:05

Yes nu är det dags för läger igen. Under höstlovet fyller vi Mälaröhallen med liv och rörelse.

Måndag 31 okt - ons 2 november

Tid: 9-15 med möjlighet till lämning och hämtning 30 min innan och efter

Plats: Mälaröhallen

Pris: 1300 kr för 3 dagar

 

Förutom träning ingår lunch och frukt båda dagarna.

 

Bokning till lägret gör du här:

Bokningssidan

 

In och boka er nu =)
Med hopp

Mälarögymnasterna
En del av Mälarö Moves

 
 
Glöm inte handla era Mälarögymnastkläder - webbshopen öppen till söndag.
2022-09-22 10:54

Webshopen är öppen från idag till den 25:e september med leverans under vecka 44, så det kan bli en perfekt julklapp till era gymnaster :)

  

I shopen kan du köpa overall (tröja och byxor), t-shirt, linne, tights och olika shorts i storlekarna 130 - 160 samt XS – XXL. I storleksguiden finns det från strl 120, men det gäller inte oss och våra plagg. Klicka här för att komma till storleksguiden.

 

Så här beställer du:

 

Klicka på länken för att komma till webshopen: https://trimtex.se/sv/search?cgid=TS0001333

  

Välj ”Logga in” om du redan har ett konto på trimtex.se eller ”Nytt konto” om det är första gången du beställer från dem.

När du skapat ett nytt konto behöver du fylla i teamkoden och sen sen logga in.

Teamkoden är: malarogymnasterna2022

 

Vi rekommenderar att man använder Chrome eller Firefox som webbläsare för att det ska fungera på bästa sätt.

Om det skulle uppstå problem med att logga in eller om ni har andra frågor och funderingar så tveka inte att ta kontakt med Trimtex på support@trimtex.se eller på telefon 026-24 98 90.

 

// Kansliet, Mälarö Moves

Nyheter från våra grupper