SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GYMNASTIK - PARKOUR - DANS
Mälarö Moves - Truppgymnastik, Parkour och Dans

Vår vision är att skapa en meningsfull fritidssysselsättning och ett livslångt intresse för fysisk aktivitet.
Det gör vi genom gemenskap och rörelse och på så vis bygga barnen till trygga, starka och glada vuxna.

 

Här kommer en beskrivning på våra tre verksamheter

Truppgymnastik är en lagsport som handlar om att använda fart, styrka, akrobatik. I truppgymnastik ingår tre grenar i, fristående, tumbling och trampett.

 

Tumbling handlar om att genomföra voltserier av olika svårighetsgrad, både framåt och bakåt, på ett golv med lite studs.

Fristående är när laget genomför ett program till musik. Ett fristående program kräver god koreografi, samtidighet, utstrålning och god teknik i gymnastiska övningar.

Trampett handlar om att genomföra övningar med hjälp av trampett och hoppbord.

 

 

Parkour handlar om att ta sig från punkt A till punkt B på ett så snabbt, smidigt och enkelt sätt som möjligt. Sporten grundades av David Belle i Frankrike som såg sin pappa briljera på militära hinderbanor och bestämde sig för att testa detta i stadsmiljö. Här hoppar, klättrar och svingar vi över, mellan och under olika typer av hinder.

 

Tricking handlar om att köra coola tricks på platt mark. I denna sport kombinerar vi rörelser från gymnastik, kampsort, dans och andra former av akrobatik för att bygga olika “combos” baserat på utövarens personliga stil och erfarenhet.

 

 

Dansen kallar vi Happy Moves. Det är en kombination av olika dansstilar med fokus på dans- och rörelseglädje. Tillsammans utforskar man dans till olika sorters musik där vi jobbar med utveckling i dansteknik och med olika koreografier.

Information- och inspirationsträff tisdag 28 maj 18.00-19.00
2024-05-23 13:23

På tisdag 28 maj har vi en information- och inspirationsträff för alla som är intresserade av att bli tränare i Mälarögymnasterna eller Mälarö Parkour.

Träffen är förutsättningslös och där kommer vi berätta vad det innebär att vara engagerad hos oss. Hur mycket tid behöver du avsätta? Vad förväntas av dig som tränare? Kommer du att vara ensam i din roll? Hur bygger man upp en träning osv. Det kan vara många frågor som ni har och vi har svar på dem alla.

 

Vi har många barn i kön, ca. 200 stycken och för att kunna erbjuda alla en plats i kön behöver vi fler tränare. 

Vill du precis som vi att ditt och andras barn ska kunna utöva en sport full av rörelseglädje och skoj, kom och var med och hjälp oss.

 

När vi under mötet har berättat om vår förening, om vad det innebär att vara tränare hos oss då kan vi efter det planera inför nästa termin och förhoppningsvis erbjuda många fler barn plats i vår verksamhet.
Blir du tränare hos oss får självklart ditt barn en plats i samma grupp som du engagerar dig i om så önskas.

Träffen är nu på tisdag 28 maj 18.00-19.00 i tappströmsskolans gymnastiksal.
Behöver du ta med ditt barn på träffen går det givetvis bra.

Osa. Gärna om du kommer via evenemanget på Mälarö Moves facebooksida.

Med hopp
Kansliet, Mälarö Moves

Nyhetsbrev maj 2024
2024-05-15 12:20

Här kommer nyhetsbrev med lite smått och gott om vad som händer och sker i föreningen.

 

Nyhetsbrev maj 2024

 

Ha en fin läsning,
önskar vi på kansliet, Jessica, Madde, Sofia och Rebecca

 

Nyheter från våra grupper