SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GYMNASTIK - PARKOUR - DANS
Mälarö Moves - Truppgymnastik, Parkour och Dans

Vår vision är att skapa en meningsfull fritidssysselsättning och ett livslångt intresse för fysisk aktivitet.
Det gör vi genom gemenskap och rörelse och på så vis bygga barnen till trygga, starka och glada vuxna.

 

Här kommer en beskrivning på våra tre verksamheter

Truppgymnastik är en lagsport som handlar om att använda fart, styrka, akrobatik. I truppgymnastik ingår tre grenar i, fristående, tumbling och trampett.

 

Tumbling handlar om att genomföra voltserier av olika svårighetsgrad, både framåt och bakåt, på ett golv med lite studs.

Fristående är när laget genomför ett program till musik. Ett fristående program kräver god koreografi, samtidighet, utstrålning och god teknik i gymnastiska övningar.

Trampett handlar om att genomföra övningar med hjälp av trampett och hoppbord.

 

 

Parkour handlar om att ta sig från punkt A till punkt B på ett så snabbt, smidigt och enkelt sätt som möjligt. Sporten grundades av David Belle i Frankrike som såg sin pappa briljera på militära hinderbanor och bestämde sig för att testa detta i stadsmiljö. Här hoppar, klättrar och svingar vi över, mellan och under olika typer av hinder.

 

Tricking handlar om att köra coola tricks på platt mark. I denna sport kombinerar vi rörelser från gymnastik, kampsort, dans och andra former av akrobatik för att bygga olika “combos” baserat på utövarens personliga stil och erfarenhet.

 

Freerunning kan beskrivas som en blandning mellan de två sporterna. Mälarö Freerun håller på med båda och ofta en kombination av dessa. Detta är anledningen till att vi valt att använda begreppet “Freerun”.

 

 

Dansen kallar vi Happy Moves. Det är en kombination av olika dansstilar med fokus på dans- och rörelseglädje. Tillsammans utforskar man dans till olika sorters musik där vi jobbar med utveckling i dansteknik och med olika koreografier.

Nu kan du köpa Mälarö Moves kläder, hoodie och t-shirt!
2022-11-29 12:31

Vi har precis inlett ett samarbete med Vera Sport och du hittar där tröjor med Mälarö Moves tryck på. De flesta tröjor kommer nog att kunna levereras innan jul, men ingen garanti. Beställer du idag är dock chansen god.

Du går in på länken här:

https://www.verasport.se/foreningswebshoppar/malaromoves/?

 

Våra priser på våra egna profilprodukter är redan rabatterade men vill du också köpa andra kläder som Vera Sport erbjuder så ska du skaffa dig ett konto och logga in, då får du även rabatt på deras standardprodukter.

 

I shopen har vi även för gymnastiken en ny tränings/-tävlingsdräkt.
Om du funderar på dräkt och tävling för ditt barn så dubbelkolla så att det är denna dräkt ert lag ska använda på tävling. Vi hoppas dock såklart att många även vill ha denna dräkt som träningsdräkt.
 

Vi arbetar just nu med två olika leverantörer för våra kläder.
Vera Sport är vår leverantör för profilprodukter och gymnastikdräkter och Trimtex är vår leverantör för specialkläder för Mälarögymnasterna såsom overaller, linnen osv. Men alla våra gymnastikdräkter kommer att köpas/beställas av Vera Sport.

Trimtex webbshop kommer att öppnas i januari igen.
Allt gott
Mälarö Moves

Årets MG Show närmar sig!
2022-11-18 15:29

Ja men nu äntligen är det snart dags för oss alla att samlas kring denna magiska MG Show dag.
Gymnaster och tränare över sig för fullt inför denna dag och vi tror att även ni föräldrar är

igång med utstyrsel och annat ni behöver ha koll på för era barns skull.

I år är det tre stycken shower för er att välja mellan eller att gå på och vi behöver er hjälp med att sprida ordet,

våra gymnaster förtjänar fulla läktare på alla tre shower.

När just ert barn är med, vet era tränare. Så är ni osäkra fråga er tränare. Sprid detta till era vänner, släktingar och bekanta. Det kommer bli en show fulla av glädje, fart och wowkänsla. En upplevelse blandat med både gymnastik och kultur. Teamt är Broadway och alla lag har fått välja en musikal att gestalta.

Show 1 - 09.30 -12.00

Show 2 - 13.00 - 15.30

Show 3 - 16.30 - 19.00

 

Vi ses i Mälaröhallen 3 december!

 

Nyheter från våra grupper