SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GYMNASTIK - FREERUN - DANS
Mälarö Moves - Truppgymnastik, Parkour och Dans

Vår vision är att skapa en meningsfull fritidssysselsättning och ett livslångt intresse för fysisk aktivitet.
Det gör vi genom gemenskap och rörelse och på så vis bygga barnen till trygga, starka och glada vuxna.

 

Här kommer en beskrivning på våra tre verksamheter

Truppgymnastik är en lagsport som handlar om att använda fart, styrka, akrobatik. I truppgymnastik ingår tre grenar i, fristående, tumbling och trampett.

 

Tumbling handlar om att genomföra voltserier av olika svårighetsgrad, både framåt och bakåt, på ett golv med lite studs.

Fristående är när laget genomför ett program till musik. Ett fristående program kräver god koreografi, samtidighet, utstrålning och god teknik i gymnastiska övningar.

Trampett handlar om att genomföra övningar med hjälp av trampett och hoppbord.

 

 

Parkour handlar om att ta sig från punkt A till punkt B på ett så snabbt, smidigt och enkelt sätt som möjligt. Sporten grundades av David Belle i Frankrike som såg sin pappa briljera på militära hinderbanor och bestämde sig för att testa detta i stadsmiljö. Här hoppar, klättrar och svingar vi över, mellan och under olika typer av hinder.

 

Tricking handlar om att köra coola tricks på platt mark. I denna sport kombinerar vi rörelser från gymnastik, kampsort, dans och andra former av akrobatik för att bygga olika “combos” baserat på utövarens personliga stil och erfarenhet.

 

Freerunning kan beskrivas som en blandning mellan de två sporterna. Mälarö Freerun håller på med båda och ofta en kombination av dessa. Detta är anledningen till att vi valt att använda begreppet “Freerun”.

 

 

Dansen kallar vi Happy Moves. Det är en kombination av olika dansstilar med fokus på dans- och rörelseglädje. Tillsammans utforskar man dans till olika sorters musik där vi jobbar med utveckling i dansteknik och med olika koreografier.

Prova på aktiviteter nu i helgen, läger och höstterminen information!
2022-06-03 12:08

Hej, nu är det mycket på gång och här kommer lite samlad information till er!

Nu i helgen har vi fullt av prova på aktiviteter. i gymnastik och parkour.

Imorgon lördag 4 juni i och utanför Mälaröhallen och på måndag 6 juni i Drottningsholmsparken kommer ni kunna prova gymnastik och parkour.

Ta med era barn, era grannar, kompisar, släktingar och alla andra så skapar vi dagar fulla av härlig rörelseglädje.

 

Ni har väl inte heller missat våra läger som ni kan anmäla era barn till, på hemsidan under Boka din plats hittar du både parkour och gymnastikläger som går av stapeln 13-16 juni i Mälaröhallen.

Inför höstterminen så är vi nu strax klara för att skcika ut aviseringar till er.
OBS. Öppna aviseringen och klicka er vidare för att se vilken dag, tid och hall era träningar är. Det går alltid att backa fram till betalning.

 

Här kommer information om vad avisering är och hur våra rutiner ser ut. 

Steg 1)  
Vi skickar ut aviseringar till de barn som haft plats innevarande termin och då har de ett antal veckor på sig att boka/betala för plats i samma grupp som de gått i tidigare. En avisering är en fråga om ni önskar ha er plats till nästkommande termin. En avisering är INGEN faktura - medlemmen har ingen skuld och föreningen har ingen fordran. När ni svarar ja på aviseringen så får ni en valmöjlighet om tre olika betalsätt för nästkommande termin. Med andra ord är det medlemmen själv om skapar sin egen faktura. 

De tre betalsätten är: - faktura, kortbetalning eller delbetalning. 

Genom att tacka nej på aviseringen så lämnar ni ert barns plats till förfogande för en annan. Det är lika viktigt att tacka ja som nej, vi har många barn i kön och dessa vill vi gärna placera i en grupp så snart plats finns. 

 

Steg 2)  
Öppnas bokningen upp för alla som är registrerade i intresseanmälan/kö, då har de möjlighet att boka under ca 1v, innan vi öppnar upp för alla (vissa grupper kan redan då vara fulla om alla fortsätter som gick föregående termin) Mejl med information om NÄR och HUR går ut innan det öppnar. 

 

Steg 3)  
Finns platser kvar så öppnas bokningen upp för alla. Barnet behöver då inte vara anmäld/registrerad i förtursgrupp för att kunna boka utan man går in via hemsidans Direktanmälan och skapar där en ”registrering” och kan boka. 

 

Våra avgifter: 

 • Administrationsavgift mellan 19 - 49 kr/ betalning 
  - Denna avgift tas ut av Billmate som tillhandahåller vårt betalningssystem. 
   
 • Medlemsavgift 200kr/år 
  - Medlemsavgift betalas en gång per läsår på hösten. Kommer man in som ny medlem under våren kommer denna avgift att betalas in två gånger det året. 

 • Terminsavgifter 
  - 1 ggr/vecka 1500 kr/termin 
  - 2 ggr/vecka 2100 kr/termin 
  - 3 ggr/vecka 2650 kr/termin 

 

     Särskilda bestämmelser

 • Vad är en avisering? 
  - En avisering är en fråga om ni önskar ha en plats i ett av våra lag. En avisering är ingen faktura - medlemmen har ingen skuld och föreningen har ingen fordran. När ni svarar ja på aviseringen så får ni en valmöjlighet om tre olika betalsätt för nästkommande termin. Med andra ord är det medlemmen själv om skapar sin egen faktura. Ni kan även tacka nej och då händer ingenting. 

 • Våra tre betalsätten är: - faktura, kortbetalning eller delbetalning. 

 • Intresseanmälan/kö, har du fått en avisering efter att du har skrivit in dig på vår intresseanmälan men tackar nej till platsen så kommer ni att försvinna ur intresseanmälan. Om ni ändå önskar stå kvar eller önskar ett annat lag, maila oss.

 • Om gymnast gått 1 - 3 veckor och inte vill fortsätta återbetalas 30% av terminsavgiften. 
   
 • Betald medlemsavgift återbetalas ej.  

 • Mitt barn går i ett lag som tränar 2 ggr/vecka men mitt barn kan endast gå en av de träningarna, måste jag ändå betala hela avgiften? 
  - Svar ja, ni tar upp en plats i laget och måste därför betala fulla avgiften. Önskar ni byta till ett lag som tränar 1 ggr/vecka hör ni av er till info@malaromoves.se.

 • Återbetalning av terminsavgiften vid skada på gymnast. 
  Vid skada under en termin och då gymnasten inte kan närvara på minst 6 veckor av träningarna kan man få halva terminsavgiften tillbaka. Detta kräver intyg från läkare. 

 • Kan min gymnast byta lag?  
  - Svar ja men i mån av plats. De gymnaster som redan går i ett lag har förtur in i ett annat lag så snart plats finns.  

 • Har ni några frågor eller önskemål gällande något kring ovan maila oss på kansliet: info@malaromoves.se 

 

Allt gott, kansliet.

Gratis gymnastik och parkour på lördag och måndag
2022-05-30 13:44

Den här veckan är en riktig aktivitetsvecka. Imorgon tisdag har vi en informationsträff för dig som är intresserad av att bli tränare.

Vi har många barn på kö, så just DU behövs.

Tisdag 31 maj 19.00 på Bryggavägen 109 B. Du behöver inte föranmäla dig.

 

På lördag 4 juni har vi gratis prova-på-gymnastik i Mälaröhallen samtidigt som parkouren har gratis parkour i aktivitetsparken bredvid,

mellan 11.00-15.00 är aktiviteterna igång.

Måndag 6 juni intar vi Drottningholmsparken med fullt av redskap för barnen att prova på igen, även här både gymnastik och parkour. 


Vi hoppas att vädret är bra coh att vi får träffa många av er under dessa dagar!

Nyheter från våra grupper