SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GYMNASTIK - PARKOUR - DANS
Mälarö Moves - Truppgymnastik, Parkour och Dans

Vår vision är att skapa en meningsfull fritidssysselsättning och ett livslångt intresse för fysisk aktivitet.
Det gör vi genom gemenskap och rörelse och på så vis bygga barnen till trygga, starka och glada vuxna.

 

Här kommer en beskrivning på våra tre verksamheter

Truppgymnastik är en lagsport som handlar om att använda fart, styrka, akrobatik. I truppgymnastik ingår tre grenar i, fristående, tumbling och trampett.

 

Tumbling handlar om att genomföra voltserier av olika svårighetsgrad, både framåt och bakåt, på ett golv med lite studs.

Fristående är när laget genomför ett program till musik. Ett fristående program kräver god koreografi, samtidighet, utstrålning och god teknik i gymnastiska övningar.

Trampett handlar om att genomföra övningar med hjälp av trampett och hoppbord.

 

 

Parkour handlar om att ta sig från punkt A till punkt B på ett så snabbt, smidigt och enkelt sätt som möjligt. Sporten grundades av David Belle i Frankrike som såg sin pappa briljera på militära hinderbanor och bestämde sig för att testa detta i stadsmiljö. Här hoppar, klättrar och svingar vi över, mellan och under olika typer av hinder.

 

Tricking handlar om att köra coola tricks på platt mark. I denna sport kombinerar vi rörelser från gymnastik, kampsort, dans och andra former av akrobatik för att bygga olika “combos” baserat på utövarens personliga stil och erfarenhet.

 

Freerunning kan beskrivas som en blandning mellan de två sporterna. Mälarö Freerun håller på med båda och ofta en kombination av dessa. Detta är anledningen till att vi valt att använda begreppet “Freerun”.

 

 

Dansen kallar vi Happy Moves. Det är en kombination av olika dansstilar med fokus på dans- och rörelseglädje. Tillsammans utforskar man dans till olika sorters musik där vi jobbar med utveckling i dansteknik och med olika koreografier.

Mälarögymnasterna söker en eller fler teknisk kunniga tränare.
2023-02-03 11:52
Behöver du ett extrajobb?
Vi i Mälarögymnasterna är en relativt ung förening, har bara funnits i 9 år och då startade vi upp med framförallt yngre gymnaster, de flesta av dessa förmågor är kvar i föreningen och idag har vi en bred och stor ungdomsverksamhet.
Flera av våra ungdomar vill upp på nästa nivå, idag är vi på nivå 4, och vill satsa högre.

Vi söker därför efter någon med teknisk kunskap inom truppgymnastik och gärna med fler licenser minst Redskap B eller motsvarande efter konvertering.

Vi är ett starkt team inom Mälarögymnasterna med 5 anställningar och 130 ideella ledare, nu behöver vi dock fler personer med mer kunskap.
Vill du ha ett extra jobb, ett par timmar/vecka eller kanske ännu mer? Vi är öppna för olika lösningar.
Vi är ett trevligt och glatt gäng som vill ta truppgymnastiken framåt, är du en som passar in med oss, tveka inte att höra av dig.
Hör av dig till mig: jessica@malaromoves.se eller
ring 0736-730500 så pratar vi mer.
Läger på sportlovet i Mälaröhallen
2023-01-30 15:09

Nu har vi öppnat anmälan för vårt sportlovsläger vecka 9 i Mälaröhallen med fokus Truppgymnastik.

 

Måndag och Tisdag 09.00-15.00 är för barn födda 2017-2013 och kostar 1000kr
Onsdag, torsdag och fredag 09.00-15.00 är för barn födda 2013-2007 och kostar 1350kr
I priset ingår, lunch och frukt och massor av rolig träning.

Gå in och anmäl er barn på vår bokningssida, länk kommer här: https://sportadmin.se/book/?F=77336FB0-55A8-4A8E-9BDD-27A9F91CF06C
 
Med hopp
Kansliet Mälarö Moves
Nyheter från våra grupper